קנצ'נבורי (Kanchanaburi) בסוף שבוע: מסלול מבנגקוק אל מפלי ארוואן (Erawan Falls), גשר נהר קוואי (River Kwai Bridge) וחיי לילה רגועים

מדריך לסוף שבוע בקנצ'נבורי: מסלול מבנגקוק לגשר נהר קוואי, מפלי ארוואן, שווקים, אוכל על המים ולילות רגועים — איך להגיע, להסתדר ולהנות בלי תכנון מסובך.

 

קנצ'נבורי (Kanchanaburi) בסוף שבוע: מסלול מבנגקוק אל מפלי ארוואן (Erawan Falls), גשר נהר קוואי (River Kwai Bridge) וחיי לילה רגועים

קנצ'נבורי (Kanchanaburi) היא יעד מושלם למי שרוצה לצאת מבנגקוק (Bangkok) לסוף שבוע קצר, אבל לא רוצה להרגיש שהוא “רק ברח מהעיר”. בתוך נסיעה של כמה שעות מקבלים פרובינציה עם נהר רחב, היסטוריה עמוקה, מפלים מהיפים בתאילנד (Thailand), שווקים, ברים קטנים, מסעדות על המים ואווירה הרבה יותר איטית מזו של הבירה. זהו טיול שמתאים במיוחד לחברים, זוגות או מטיילים עצמאיים שרוצים לשלב טבע עם ערב נעים, בלי טיסות פנים, בלי מעבר לאיים ובלי תכנון מורכב מדי. אם עושים את זה נכון, אפילו סוף שבוע אחד יכול להרגיש מלא: ערב ראשון ליד נהר קוואי (River Kwai), יום שלם בהפארק הלאומי ארוואן (Erawan National Park), ולילה שני עם אוכל, בירה, שוק קטן ורחובות שנשארים חיים גם אחרי החשיכה.

הייחוד של קנצ'נבורי (Kanchanaburi) הוא שהיא לא דורשת מהמטייל לבחור בין טבע לעיר קטנה, בין אוכל טוב להיסטוריה, או בין מסלול קל למסלול עם קצת מאמץ. אפשר להגיע ביום שישי אחר הצהריים מטרמינל האוטובוסים הדרומי של בנגקוק (Bangkok Southern Bus Terminal), להספיק ארוחת ערב מול גשר נהר קוואי (River Kwai Bridge), לישון בדירה פשוטה או במלון קטן, ולמחרת לנסוע באוטובוס מקומי אל מפלי ארוואן (Erawan Falls). זה לא יעד נוצץ כמו חוף מפורסם בדרום, אבל יש בו משהו הרבה יותר נגיש ואנושי: אנשים עוזרים בתחנות, נהגי סונגטאו שמחכים לוודא שהגעתם למקום הנכון, מסעדות שמפתיעות דווקא כשלא מצפים, וברים שבהם ערב רגיל יכול להפוך לסיפור שתזכרו הרבה אחרי שחזרתם לבנגקוק (Bangkok).

הדרך מבנגקוק (Bangkok) אל קנצ'נבורי (Kanchanaburi): פשוטה, זולה ונוחה לסוף שבוע

הגעה אל קנצ'נבורי (Kanchanaburi) מבנגקוק (Bangkok) יכולה להיות פשוטה מאוד אם מתכננים אותה נכון. אחת האפשרויות הנוחות היא לצאת מטרמינל האוטובוסים הדרומי של בנגקוק (Bangkok Southern Bus Terminal), שממנו יוצאים מיניבוסים ואוטובוסים לכיוון מערב המדינה. הנסיעה עצמה אורכת בדרך כלל כשעתיים וחצי עד שלוש שעות, תלוי בתנועה ובשעת היציאה, ולכן אפשר לצאת גם אחרי העבודה או אחרי יום בעיר ולהגיע בערב. מחיר הנסיעה לרוב נוח מאוד ביחס למרחק, והחוויה עצמה פשוטה: מגיעים לתחנה, מוצאים את הרציף או הדוכן הנכון, עולים למיניבוס, ובתוך כמה שעות יורדים בתחנת האוטובוסים קנצ'נבורי (Kanchanaburi Bus Station).

כדאי לדעת שתחנת האוטובוסים קנצ'נבורי (Kanchanaburi Bus Station) היא גם נקודה חשובה לתכנון היום הבא, במיוחד אם מתכננים להגיע אל מפלי ארוואן (Erawan Falls) בתחבורה ציבורית. במקום אפשר לבדוק שעות של האוטובוס הכחול שיוצא לכיוון הפארק, לברר מתי האוטובוס האחרון חוזר, ולהבין כמה זמן יש לכם בפועל בתוך השמורה. מי שמגיע בערב יכול לקחת סונגטאו או מונית מקומית אל אזור הלינה, אל גשר נהר קוואי (River Kwai Bridge) או אל דרך מאה נאם קוואי (Mae Nam Kwai Road), שבה נמצאים לא מעט ברים, מסעדות וגסטהאוסים. מי שרוצה להפוך את המעבר לקל יותר יכול לבדוק כאן אפשרויות נסיעה, סיורים ופעילויות שמתאימות לאזור קנצ'נבורי.

גשר נהר קוואי (River Kwai Bridge) בלילה: התחלה יפה לסוף השבוע

אחד המקומות הטובים לפתוח בהם ביקור קצר הוא גשר נהר קוואי (River Kwai Bridge), במיוחד אם מגיעים לעיר בשעות הערב. בשעות הלילה הגשר מקבל תאורה נעימה, המים כהים ושקטים יותר, והאווירה סביבו שונה מאוד מזו של שעות היום. גם אם אין שוק גדול לידו באותו ערב, ההליכה על הגשר יכולה להיות חוויה יפה בפני עצמה. צריך ללכת בזהירות, משום שמדובר במסילה פעילה ובחלקים מסוימים יש אזורי עמידה בצד כאשר רכבת עוברת. גם בלי רכבת, עצם ההליכה על המבנה המפורסם, עם האורות והנהר משני הצדדים, נותנת תחושת כניסה ברורה אל קנצ'נבורי (Kanchanaburi).

למרות שהערב על גשר נהר קוואי (River Kwai Bridge) יכול להרגיש קליל ורומנטי, חשוב לזכור שזהו אתר שקשור לסיפור היסטורי כבד של רכבת המוות (Death Railway). אם יש זמן ביום הבא או בביקור ארוך יותר, כדאי לשלב גם את מוזיאון רכבת המוות (Death Railway Museum) ואת בית הקברות הצבאי קנצ'נבורי (Kanchanaburi War Cemetery). אבל גם בטיול קצר, עצירה בגשר בלילה יכולה להיות רגע יפה: לא עמוס מדי, לא ארוך מדי, ומספיק מרשים כדי לפתוח את סוף השבוע בתחושה שהגעתם למקום עם סיפור.

ארוחת ערב מול נהר קוואי (River Kwai): כשמסעדה אקראית הופכת להפתעה

אחרי ההליכה על גשר נהר קוואי (River Kwai Bridge), כדאי לא למהר ישר למלון. באזור הנהר מסתתרות מסעדות וברים שנראים מבחוץ פשוטים, אבל בפנים מתגלים כמקומות נעימים בהרבה ממה שדמיינתם. מקום כמו קוקו ריבר קוואי (Coco River Kwai) מייצג היטב את הסוג הזה של חוויה: נכנסים כמעט במקרה, מגלים חלל רחב, שולחנות מול המים, לפעמים גם שולחן ביליארד, תאורה נעימה ואווירה שנעה בין בר קטן למסעדת נהר. זה בדיוק מסוג המקומות שבהם טיול קצר מקבל אופי: לא בגלל שהוא תוכנן לפרטי פרטים, אלא בגלל שהלכתם עוד כמה דקות ומצאתם משהו טוב.

האוכל באזור נהר קוואי (River Kwai) יכול לנוע בין מנות תאילנדיות בסיסיות לבין פירות ים, סלטים חריפים, פאד תאי, אורז מטוגן, דגים, בירה מקומית ואפילו מגדלי בירה שמתאימים לערב חברים. למי שלא אוהב חריף או פירות ים תמיד יש אפשרויות פשוטות יותר, אבל כדאי לתת צ'אנס למנות המקומיות, במיוחד כשאוכלים מול הנהר. המחירים לרוב עדיין נוחים יחסית, ובקבוצה קטנה אפשר לחלוק כמה מנות, לטעום יותר, ולסיים את הערב בתחושה שהטיול התחיל באמת רק אחרי שהתיישבתם על שפת המים.

לינה בקנצ'נבורי (Kanchanaburi): דירה פשוטה, מלון קטן או אזור הנהר?

לינה בקנצ'נבורי (Kanchanaburi) לא חייבת להיות יקרה כדי להיות מוצלחת. עבור סוף שבוע חברים, דירה עם שני חדרים, סלון, מטבח קטן, מקרר ושני חדרי רחצה יכולה להיות פתרון מצוין וזול במיוחד כאשר מחלקים את העלות בין כמה אנשים. היתרון הוא מרחב, תחושת בית, אפשרות להכין משהו קטן בבוקר, ומחיר נוח מאוד ללילה. החיסרון הוא שלפעמים קשה יותר למצוא את המקום, במיוחד אם מגיעים בלילה או אם הכתובת לא ברורה לנהג. לכן כדאי לשמור מראש את שם המקום באנגלית ובתאית אם אפשר, לוודא שיש מספר טלפון, ולהיות מוכנים לכך שנהג נחמד עשוי להציל את הערב פשוט בכך שיחכה עד שתיכנסו.

מי שמעדיף אווירה תיירותית ונגישה יותר יכול לבחור לינה סביב דרך מאה נאם קוואי (Mae Nam Kwai Road), שבה יש הרבה גסטהאוסים, ברים, מסעדות ושירותים למטיילים. מי שמחפש שקט ונוף יעדיף מלון או ריזורט על נהר קוואי (River Kwai), בעוד מי שמגיע רק ללילה אחד ורוצה גישה קלה לתחבורה יכול להישאר קרוב יותר לתחנת האוטובוסים קנצ'נבורי (Kanchanaburi Bus Station) או לתחנת הרכבת קנצ'נבורי (Kanchanaburi Train Station). הבחירה תלויה בסגנון: חיסכון, נוחות, נוף או חיי ערב.

הדרך אל מפלי ארוואן (Erawan Falls): האוטובוס הכחול והקסם של תחבורה מקומית

היום המרכזי במסלול כזה הוא כמעט תמיד היום של מפלי ארוואן (Erawan Falls), שנמצאים בתוך הפארק הלאומי ארוואן (Erawan National Park). הדרך הזולה והפשוטה יחסית להגיע לשם היא באוטובוס המקומי הכחול שיוצא מתחנת האוטובוסים קנצ'נבורי (Kanchanaburi Bus Station). האוטובוס אינו מפואר, ולעיתים הוא אוסף אנשים גם לאורך הדרך, אבל זו חלק מהחוויה. הנהגים בדרך כלל מכירים היטב את המטיילים שמנסים להגיע לשמורה, ולעיתים אפילו עוצרים כשרואים תיירים בדרך וקוראים את שם היעד. הנסיעה אורכת בדרך כלל כשעה וחצי עד שעתיים, ולכן כדאי לצאת מוקדם ולא לבנות על הגעה מאוחרת מדי.

בכניסה אל הפארק הלאומי ארוואן (Erawan National Park) משלמים דמי כניסה, ומומלץ לבדוק כבר בהגעה את שעות האוטובוסים חזרה אל קנצ'נבורי (Kanchanaburi). לרוב יש כמה אפשרויות אחר הצהריים, אבל האוטובוס האחרון הוא הדבר החשוב ביותר לזכור. אם מפספסים אותו, החזרה הופכת יקרה ומסובכת יותר. כדאי להגיע עם מים, בגדי ים, מגבת, נעליים נוחות, כסף קטן, וסבלנות. זהו לא ביקור של שעה; כדי ליהנות באמת כדאי לתת למקום לפחות שלוש או ארבע שעות, ובמיוחד אם מתכננים להגיע עד המפלס השביעי.

מפלי ארוואן (Erawan Falls): שבעה מפלסים, מים קרים ודגים שמדגדגים את הרגליים

מפלי ארוואן (Erawan Falls) הם אחת מחוויות הטבע היפות והנגישות ביותר באזור קנצ'נבורי (Kanchanaburi). המסלול בנוי משבעה מפלסים, כאשר המפלס הראשון והשני נגישים יחסית ומושכים הרבה משפחות ומטיילים שמעדיפים להישאר קרוב. ככל שממשיכים למעלה, הדרך הופכת יותר הליכתית: שורשי עצים, בוץ, מדרגות, סלעים, לחות ועליות. המרחק עד המפלס השביעי אינו עצום, אבל החום והשטח הופכים אותו למסלול שמרגיש כמו טיול אמיתי ולא רק הליכה בפארק. בדרך יש בריכות מים בצבע ירקרק־טורקיז, דגים גדולים וקטנים, נקודות שחייה, ומקומות שבהם פשוט יושבים על סלע ונותנים לרעש המים לעשות את שלו.

החוויה משתנה מאוד לפי מזג האוויר. אם ירד גשם יום קודם, המים יכולים להיות מעט פחות צלולים ממה שרואים בתמונות, והשביל עשוי להיות בוצי יותר. מצד שני, גם ביום פחות מושלם, מפלי ארוואן (Erawan Falls) עדיין מרשימים מאוד. המפלס השביעי הוא יעד פופולרי במיוחד, גם בגלל תחושת ההישג וגם בגלל הנקודה המצולמת ליד המים. מי שנכנס לשחות צריך לקחת בחשבון שהמים עשויים להיות קרים, והדגים בבריכות לפעמים מתקרבים לכפות הרגליים ויוצרים תחושה של “ספא דגים” טבעי. זה מצחיק לחלק מהאנשים ומבהיל אחרים, אבל כמעט תמיד הופך לסיפור קטן מהטיול.

איך לטייל נכון בהפארק הלאומי ארוואן (Erawan National Park)

הטעות הנפוצה ביותר בהפארק הלאומי ארוואן (Erawan National Park) היא לבזבז יותר מדי זמן במפלסים הראשונים ואז למהר למעלה בלחץ. עדיף להתחיל בעלייה יחסית מהירה, להגיע למפלסים הגבוהים בזמן טוב, ואז לבחור בדרך חזרה איפה לשחות או לנוח. בחלק מהאזורים יש שילוט שמזכיר שלא עולים למפלסים הגבוהים אחרי שעה מסוימת, ולכן חשוב לשים לב לזמנים. אם מטיילים בקבוצה, כדאי להסכים מראש על קצב ועל נקודת מפגש במקרה שמישהו רוצה לשחות ואחרים רוצים לצלם או לנוח. השביל אינו מסוכן במיוחד, אבל הוא דורש תשומת לב, בעיקר אחרי גשם.

נעליים הן אחד הדברים החשובים ביותר. כפכפים יכולים להיות נוחים ליד המים, אבל הם פחות מתאימים לשביל בוצי, שורשים ומדרגות. כדאי להביא נעליים שאפשר ללכת איתן בבטחה, וגם שקית לבגדים רטובים. אוכל בתוך חלקים מסוימים של הפארק עשוי להיות מוגבל או כפוף לכללים, ולכן עדיף לבדוק מראש מה מותר לקחת ומה עדיף להשאיר באזור הכניסה. מי שרוצה חוויה מסודרת יותר, או מי שלא רוצה להתעסק עם אוטובוסים וחזרה בזמן, יכול לבדוק כאן אפשרויות לטיול יום אל מפלי ארוואן והסביבה.

חזרה אל קנצ'נבורי (Kanchanaburi): מה עושים אחרי יום הליכה במפלים?

אחרי יום שלם במפלי ארוואן (Erawan Falls), החזרה אל קנצ'נבורי (Kanchanaburi) מרגישה אחרת לגמרי. האוטובוס המקומי בדרך כלל מלא יותר אחר הצהריים, חלק מהנוסעים נרדמים, וחלק פשוט יושבים בשקט אחרי יום של הליכה, מים ושמש. אפשר לבקש לרדת לא רק בתחנה המרכזית אלא גם ליד אזורים נוחים בעיר, למשל קרוב לשוק הלילה קנצ'נבורי (Kanchanaburi Night Market) או לאזורי האוכל והברים. זה חוסך זמן ומאפשר לעבור ישר מהטבע אל ארוחת ערב, בלי לחזור קודם למלון אם אין צורך.

בשלב הזה הגוף בדרך כלל מבקש אוכל, לא עוד אטרקציות. לכן כדאי לתכנן את הערב סביב מקום פשוט ונוח: שוק, בר עם אוכל, מסעדה מערבית קטנה או מסעדה תאילנדית באזור דרך מאה נאם קוואי (Mae Nam Kwai Road). אחרי יום של טיפוס ושחייה, גם פיצה, המבורגר או פיש אנד צ'יפס יכולים להרגיש כמו הבחירה הכי הגיונית בעולם, אפילו אם בדרך כלל אתם מחפשים דווקא אוכל תאילנדי. זה חלק מהכיף של סוף שבוע כזה: לא צריך להיצמד לתוכנית מושלמת, אלא לתת לערב להתפתח לפי האנרגיה שנשארה.

שוק הלילה קנצ'נבורי (Kanchanaburi Night Market) ודרך מאה נאם קוואי (Mae Nam Kwai Road): ערב קליל אחרי הטבע

שוק הלילה קנצ'נבורי (Kanchanaburi Night Market) הוא מקום טוב לפתוח בו את הערב אם רוצים אוכל זול, קינוחים, מיצים ואווירה מקומית. הוא נמצא באזור נוח ליד תחנת הרכבת קנצ'נבורי (Kanchanaburi Train Station), וקל לשלב אותו אחרי יום טיול. זה לא שוק נוצץ או גדול כמו שווקים מפורסמים בבנגקוק (Bangkok), אבל דווקא הפשטות שלו נעימה: דוכנים של אורז, נודלס, שיפודים, רוטי, שתייה קרה ומנות קטנות שאפשר לאכול בעמידה או לקחת להמשך. מי שרוצה חוויה יותר חברתית יכול להמשיך אחר כך אל דרך מאה נאם קוואי (Mae Nam Kwai Road), שבה יש ברים, שולחנות ביליארד, מסעדות ומקומות קטנים שמושכים מטיילים מכל העולם.

האזור סביב דרך מאה נאם קוואי (Mae Nam Kwai Road) מפתיע לטובה משום שהוא לא מרגיש פרוע מדי, אבל גם לא משעמם. אפשר למצוא שם ברים עם בירה מקומית, מקומות עם בירות קראפט, מסעדות מערביות ותאילנדיות, עיסויים, שולחנות ביליארד ולעיתים גם דוכנים קטנים שמוכרים משקאות זולים במיוחד. זהו לא אזור מסיבות ענק, אלא רחוב נעים לסיום יום: קצת מוזיקה, קצת אוכל, קצת אנשים, ואווירה של עיר תיירות קטנה שמכירה היטב את המטיילים שלה. לפעמים דווקא הערבים הלא מתוכננים האלה הופכים לזיכרון הכי חזק מהנסיעה.

ברים בקנצ'נבורי (Kanchanaburi): כשערב רגיל הופך לסיפור

אחד הדברים החמודים בקנצ'נבורי (Kanchanaburi) הוא שברים קטנים יכולים להרגיש מאוד אישיים. בעלים שמדברים עם האורחים, טעימות קטנות, משחקים, שולחן ביליארד, מוזיקה קלילה, ולפעמים גם הפתעות שלא הייתם מתכננים מראש. באזורי הבר של דרך מאה נאם קוואי (Mae Nam Kwai Road) אפשר למצוא מקומות שמגישים בירות קראפט, בירות תאילנדיות רגילות, קוקטיילים פשוטים ואוכל מערבי שמתאים בדיוק אחרי יום ארוך. יש משהו משוחרר באווירה: לא מועדון, לא בר יוקרתי, אלא מקום שבו אנשים נכנסים במקרה ונשארים יותר זמן ממה שתכננו.

כמובן, כמו בכל יעד תיירותי, כדאי לשמור על שיקול דעת. אם שותים, לא נוהגים. אם לוקחים סונגטאו או מונית חזרה למלון, עדיף לסגור מחיר מראש. אם המקום מרגיש נעים ובטוח, אפשר להישאר ולתת לערב להתגלגל, אבל תמיד כדאי לדעת איך חוזרים. החלק הזה של קנצ'נבורי (Kanchanaburi) לא חייב להיות חובה לכל מטייל, אבל למי שמגיע עם חברים או מחפש ערב לא רשמי אחרי מפלי ארוואן (Erawan Falls), הוא מוסיף הרבה לאווירת סוף השבוע.

מה עוד אפשר לשלב אם נשאר זמן בקנצ'נבורי (Kanchanaburi)

אם יש יותר מסוף שבוע קצר, כדאי להוסיף למסלול גם את הצד ההיסטורי והנופי הרחב יותר של הפרובינציה. מוזיאון רכבת המוות (Death Railway Museum) ובית הקברות הצבאי קנצ'נבורי (Kanchanaburi War Cemetery) מעניקים עומק חשוב לסיפור של האזור, בעוד הלפייר פאס (Hellfire Pass) מתאים למי שרוצה להעמיק עוד יותר בסיפור הקשה של המסילה. זהו אתר מרגש, שקט ומכבד, אך הוא נמצא רחוק יותר מהעיר ולכן דורש תכנון. למי שמעדיף נוף ותמונות, מקדש מערת הנמר (Wat Tham Suea) ומינה קפה (Meena Cafe) יוצרים שילוב מצוין של מקדש, שדות, קפה ותצפית.

אפשרות נוספת היא לנסוע למפל סאי יוק נוי (Sai Yok Noi Waterfall), שהוא נגיש יותר ממפלי ארוואן (Erawan Falls) ומתאים לעצירה קצרה בדרך צפונה. הוא פחות מרשים מהמסלול של שבעת המפלסים, אבל יכול להיות נחמד אם אתם כבר באזור. מי שמחפש שוק אחר יכול לבדוק את שוק רחוב סונג קוואי (Song Kwai Road Walking Street) כאשר הוא פעיל, ומי שאוהב תחבורה מקומית יכול לשלב נסיעה קצרה ברכבת המוות (Death Railway). בכל מקרה, לא כדאי להעמיס הכול על יום אחד. קנצ'נבורי (Kanchanaburi) עובדת טוב יותר כאשר נותנים לה לנשום.

מסלול מומלץ לסוף שבוע קצר בקנצ'נבורי (Kanchanaburi)

ביום הראשון, מומלץ לצאת מבנגקוק (Bangkok) אחר הצהריים דרך טרמינל האוטובוסים הדרומי של בנגקוק (Bangkok Southern Bus Terminal), להגיע אל תחנת האוטובוסים קנצ'נבורי (Kanchanaburi Bus Station), לבדוק את שעות האוטובוס למפלי ארוואן (Erawan Falls) ליום הבא, ואז לנסוע אל אזור גשר נהר קוואי (River Kwai Bridge). הערב יכול לכלול הליכה קצרה על הגשר, ארוחת ערב ליד נהר קוואי (River Kwai), ומשקה רגוע באזור דרך מאה נאם קוואי (Mae Nam Kwai Road). זהו ערב שלא צריך להיות עמוס; המטרה היא להגיע, להתמקם ולהרגיש את המקום.

ביום השני כדאי לצאת מוקדם אל הפארק הלאומי ארוואן (Erawan National Park), לעלות בהדרגה דרך שבעת המפלסים של מפלי ארוואן (Erawan Falls), לבחור מקום לשחייה, ולחזור באוטובוס אחר הצהריים. בערב אפשר לרדת ליד שוק הלילה קנצ'נבורי (Kanchanaburi Night Market), לאכול משהו פשוט, ואז להמשיך לבר או מסעדה באזור דרך מאה נאם קוואי (Mae Nam Kwai Road). ביום השלישי, אם יש זמן לפני החזרה לבנגקוק (Bangkok), אפשר לבחור בין ביקור היסטורי במוזיאון רכבת המוות (Death Railway Museum) לבין עצירה נופית במקדש מערת הנמר (Wat Tham Suea) ומינה קפה (Meena Cafe). מי שמתכנן מראש יכול לבדוק כאן פעילויות וסיורים שיכולים להשתלב במסלול סוף שבוע כזה.

טיפים חשובים לפני שיוצאים לדרך

מזג האוויר בקנצ'נבורי (Kanchanaburi) יכול לשנות את החוויה מאוד. אם נראה שהולך לרדת גשם, עדיין אפשר לטייל, אבל כדאי לקחת בחשבון שבמפלי ארוואן (Erawan Falls) השביל עלול להיות בוצי והמים פחות כחולים מהתמונות המושלמות ברשת. מצד שני, גשם קל יכול להפוך את היער לירוק יותר ואת האוויר לנעים יותר. חשוב לא לצאת מאוחר מדי לפארק, כי המפלסים העליונים נסגרים מוקדם יותר, והאוטובוס האחרון חזרה לעיר אינו משהו שכדאי לפספס. בנוסף, מי שמתכנן לשחות צריך להביא בגדים להחלפה, מגבת ונעליים שלא ייהרסו מבוץ או מים.

מבחינת כסף, כדאי להחזיק מזומן קטן לאוטובוסים, סונגטאו, דוכנים, כניסה לפארק ומשקאות. לא בכל מקום קל לשלם בכרטיס. מבחינת לינה, אם אתם קבוצה קטנה, דירה יכולה להיות משתלמת מאוד, אבל אם אתם רוצים להיות קרובים לחיי ערב ולא להתעסק עם נסיעות, אזור דרך מאה נאם קוואי (Mae Nam Kwai Road) נוח יותר. מבחינת בטיחות, ההליכה על גשר נהר קוואי (River Kwai Bridge) צריכה להיות זהירה, והכניסה למים במפלי ארוואן (Erawan Falls) צריכה להיעשות רק במקומות שמרגישים בטוחים. קנצ'נבורי (Kanchanaburi) היא יעד קל יחסית, אבל כמו בכל טיול טוב, ההנאה גדלה כשמשאירים מקום לגמישות ולא מנסים לדחוס יותר מדי.

בסופו של דבר, סוף שבוע בקנצ'נבורי (Kanchanaburi) יכול להיות בדיוק האיזון שחסר לפעמים בטיול בתאילנד (Thailand): מספיק קרוב לבנגקוק (Bangkok) כדי לא להפוך למסע מסובך, מספיק ירוק כדי להרגיש כמו בריחה אמיתית, מספיק היסטורי כדי לתת עומק, ומספיק חברתי כדי שהערב יסתיים באוכל, צחוק וסיפור לא מתוכנן. מי שמגיע רק בשביל מפלי ארוואן (Erawan Falls) ייהנה, אבל מי שנותן גם לעיר, לנהר ולרחובות הקטנים מקום במסלול יגלה יעד הרבה יותר עשיר ממה שנראה במבט ראשון.

טבלת המלצות מסכמת לקנצ'נבורי (Kanchanaburi)

שם המקום למה הוא מיוחד דירוג המלצה
מפלי ארוואן (Erawan Falls) החוויה המרכזית לטיול טבע באזור, עם שבעה מפלסים, בריכות מים והרגשת הישג בסוף העלייה. ★★★★★
הפארק הלאומי ארוואן (Erawan National Park) שמורה יפה ונגישה יחסית מקנצ'נבורי, מתאימה ליום מלא של הליכה, שחייה וצילום. ★★★★★
גשר נהר קוואי (River Kwai Bridge) האתר המפורסם ביותר בעיר, יפה במיוחד בערב ובעל חשיבות היסטורית אמיתית. ★★★★☆
נהר קוואי (River Kwai) מרכז האווירה של העיר, עם מסעדות, ברים, לינה ונוף רגוע שמוסיף עומק לטיול. ★★★★☆
דרך מאה נאם קוואי (Mae Nam Kwai Road) אזור נוח לערב, אוכל, ברים ולינה, טוב במיוחד למטיילים שרוצים להיות קרובים להכול. ★★★★☆
שוק הלילה קנצ'נבורי (Kanchanaburi Night Market) מקום פשוט, זול ונוח לארוחת ערב אחרי יום טיול, אך לא שוק גדול או ייחודי במיוחד. ★★★☆☆
תחנת האוטובוסים קנצ'נבורי (Kanchanaburi Bus Station) נקודת תחבורה שימושית מאוד להגעה מבנגקוק ולאוטובוס אל מפלי ארוואן, לא אטרקציה בפני עצמה. ★★☆☆☆
טרמינל האוטובוסים הדרומי של בנגקוק (Bangkok Southern Bus Terminal) נקודת יציאה יעילה וזולה לקנצ'נבורי, אך דורשת מעט התמצאות למי שלא רגיל לתחנות גדולות. ★★☆☆☆
קוקו ריבר קוואי (Coco River Kwai) מסעדה ובר נעימים ליד הנהר, טובים לערב ראשון רגוע ולאווירה חברתית. ★★★☆☆
מוזיאון רכבת המוות (Death Railway Museum) מקום חשוב למי שרוצה להבין את הסיפור ההיסטורי של האזור מעבר לתמונות בגשר. ★★★★☆
בית הקברות הצבאי קנצ'נבורי (Kanchanaburi War Cemetery) אתר זיכרון שקט ומשמעותי, מתאים למי שרוצה ביקור מכבד ומעמיק יותר. ★★★★☆
מקדש מערת הנמר (Wat Tham Suea) מקדש יפהפה עם נוף פתוח, מתאים כתוספת אם נשאר זמן מעבר לסוף שבוע קצר. ★★★★☆
מינה קפה (Meena Cafe) בית קפה פוטוגני מול שדות והמקדש, מהנה מאוד אך פחות חיוני אם הזמן קצר. ★★★☆☆
מפל סאי יוק נוי (Sai Yok Noi Waterfall) מפל נגיש ונחמד לעצירה, אבל פחות מרשים ממפלי ארוואן ולעיתים עמוס. ★★★☆☆

קישורי מיקום למקומות שהוזכרו במאמר

 

שתפו את הכתבה:

עוד כתבות

Destiny | דסטיני – כל היעדים בעולם במקום אחד | העולם מחכה. תתחיל לגלות אנו משתמשים בעוגיות כדי להבטיח את תפקוד האתר ולשפר את חוויית המשתמש. אפשר לבחור אילו סוגי עוגיות להפעיל.
בחירת עוגיות