head>
מינסק (Minsk) כמו מקומית: קניונים, מטרו, קפה, קוסמטיקה ואוכל יומיומי בבלארוס (Belarus)
יש טיולים שמתחילים באתרי חובה, ויש טיולים שמתחילים בדרך הרבה יותר אמיתית: מגיעים למינסק (Minsk), מתארחים בבית משפחה, יוצאים לאכול משהו בקניון, בודקים חנויות בגדים, קונים מצרכים בסופר, מזמינים משלוח דרך אפליקציה, נוסעים במטרו, עוצרים לקפה, הולכים לטיפול קוסמטי, נפגשים עם חברות, אוכלים סושי או פסטה, קונים דובדבנים גדולים וחוזרים עייפים אבל מרוצים. דווקא דרך ימים כאלה, בלי רשימת אטרקציות קשיחה ובלי מרדף אחרי תמונות מושלמות, אפשר להבין את בלארוס (Belarus) הרבה יותר טוב. לא דרך סיסמאות ולא דרך דימויים מבחוץ, אלא דרך החיים עצמם.
המסלול הזה מתאים במיוחד למטיילים ישראלים שרוצים להרגיש את מינסק (Minsk) מבפנים: לא רק כיכר, אנדרטה או מוזיאון, אלא קניון שבו צעירים אוכלים סלט, חנות קוסמטיקה גדולה בסגנון בינלאומי, סופרמרקט עם מוצרי חלב טריים, פוד קורט ענק ליד תחנת רכבת, בית קפה מקומי שמגיש סירניקי (Syrniki), וטיול רגלי ליד נהר סוויסלאץ' (Svislach River). זהו סוג של ביקור שמציג עיר נוחה, נקייה, מעט קרירה באופי שלה אבל מאוד חיה, עם הרבה מקומות קטנים שמגלים את עצמם תוך כדי יום רגיל. מי שרוצה לשלב בעיר גם חוויות, סיורים או הזמנות מראש יכול לבדוק כאן אפשרויות שמתאימות לאזור ולסגנון הטיול.
קניון גלריה מינסק (Galleria Minsk): נקודת פתיחה נוחה ליום עירוני
אחד המקומות הנוחים להתחיל בהם יום קליל במינסק (Minsk) הוא קניון גלריה מינסק (Galleria Minsk). זהו קניון מרכזי, גדול ומוכר, שנמצא באזור נגיש יחסית ויכול לשמש נקודת פתיחה טובה למי שרוצה לאכול, לקנות משהו קטן, להסתובב בלי לחץ ולהבין איך נראית תרבות הקניונים בעיר. עבור מטיילים שמגיעים ממדינות שבהן קניונים הפכו למרכזי בילוי של ממש, המקום ירגיש מוכר, אבל עדיין עם נגיעות מקומיות: שפה רוסית או בלארוסית סביב, מותגים מקומיים לצד רשתות בינלאומיות, סופרמרקט גדול ומבחר של דוכני אוכל ובתי קפה.
בקומות העליונות של קניון גלריה מינסק (Galleria Minsk) אפשר למצוא אזורי אוכל נוחים, ובהם גם מקומות שמתאימים למי שרוצה משהו קליל יותר כמו סלט. סלט טרה (Salad Terra) הוא דוגמה לסוג המקום שבו אפשר לקחת מנה מהירה, צבעונית ופחות כבדה לפני שממשיכים לשופינג או לסידורים. זה מתאים במיוחד למי שנמצא בעיר לכמה ימים ורוצה לאכול משהו פשוט בלי להפוך כל ארוחה לאירוע מסעדה. היתרון של קניון גלריה מינסק (Galleria Minsk) הוא שהוא מאפשר להתחיל את היום בלי מאמץ: אוכל, חנויות, שירותים, סופר, קפה וקצת הליכה במקום אחד.
שופינג במינסק (Minsk): בין ליים (Lime), מבצעים וסגנון מקומי
חוויית הקניות במינסק (Minsk) יכולה להיות מעניינת גם למי שלא מתכנן לרכוש הרבה. חנויות אופנה כמו ליים (Lime) מציגות סגנון מודרני, צעיר ומטופח, ולעיתים אפשר למצוא בהן מבצעים טובים. עבור מטיילים שמגיעים ממדינות אחרות, מעניין לראות איך האופנה המקומית משתלבת בין מראה אירופי נקי לבין טעם מעט יותר רשמי או מוקפד. לא תמיד כל פריט מתאים לכל אחד, ולא כל גזרה תעבוד, אבל עצם המדידה, השיטוט וההשוואה הם חלק מהחוויה העירונית.
הקניות בקניון גלריה מינסק (Galleria Minsk) מלמדות גם על הקהל המקומי: צעירים, משפחות, עובדים בהפסקת צהריים, אנשים שמגיעים לסופר ולא רק לשופינג, ומבקרים שמנצלים את המקום כנקודת מפגש. בניגוד למרכזים תיירותיים שבהם הכל מרגיש מכוון למבקרים מבחוץ, כאן התחושה היא שהקניון משרת קודם כל את תושבי מינסק (Minsk). לכן גם אם לא קונים כלום, שווה להסתובב מעט, להסתכל על חלונות הראווה, לראות את המחירים, ולחוש את העיר דרך הרגלי הקנייה שלה.
סופרמרקטים בבלארוס (Belarus): מוצרי חלב, דגים, דובדבנים וחטיפים מקומיים
אחד החלקים המהנים ביותר בכל טיול עירוני הוא להיכנס לסופרמרקט מקומי, ובבלארוס (Belarus) זה אפילו מומלץ במיוחד. בתוך קניון גלריה מינסק (Galleria Minsk) אפשר למצוא סופרמרקט גדול, שבו קל להבין עד כמה מוצרי חלב הם חלק חשוב מהתרבות המקומית. יוגורטים, גבינות, קינוחים חלביים, גבינות מתוקות ומוצרים טריים מופיעים במבחר גדול, ולעיתים באיכות שמפתיעה מטיילים שלא הכירו קודם את המטבח הבלארוסי. מי שאוהב לטעום דברים מקומיים בלי להיכנס למסעדה יכול להתחיל דווקא מכאן.
מעבר למוצרי החלב, הסופרמרקטים במינסק (Minsk) מציעים גם מבחר דגים, כולל דגים מיובשים או מלוחים שנהוג לאכול עם בירה, חטיפים מקומיים, מסטיקים בטעמים לא שגרתיים, פירות עונתיים ודובדבנים גדולים במיוחד בעונה. קנייה פשוטה של כמה מצרכים יכולה להפוך לחוויה בפני עצמה, בעיקר אם מתארחים בדירה או בבית ויש מקום לאכול בנחת. עבור מטיילים שאוהבים להבין את היעד דרך המדפים, הסופר הוא כמעט מוזיאון יומיומי: לא רשמי, לא מעוצב לתיירים, אבל מלא בפרטים קטנים שמספרים על החיים במקום.
יאנדקס (Yandex): אפליקציה אחת שמקלה על החיים בעיר
אחד הכלים השימושיים ביותר למטיילים במינסק (Minsk) הוא יאנדקס (Yandex). זו לא רק אפליקציה להזמנת מוניות, אלא מערכת שיכולה לעזור גם עם משלוחי אוכל, מצרכים ושירותים נוספים. במקרה שבו נמצאים באזור שקט בלי חנויות קרובות, אפילו צורך קטן כמו מברשת שיניים יכול להפוך לבעיה מעצבנת, ואז משלוח מהיר דרך יאנדקס (Yandex) משנה את כל הסיפור. במקום לצאת בלילה לחפש חנות, אפשר להזמין מוצר בסיסי ולקבל אותו תוך זמן קצר.
עבור מטיילים, זהו שיעור חשוב: בבלארוס (Belarus) כדאי מאוד להגיע עם אינטרנט פעיל, משום שחלק גדול מההתנהלות היומיומית נעשה דרך אפליקציות. מוניות, משלוחים, ניווט, תרגום, בדיקת שעות פתיחה וקבלת החלטות תוך כדי תנועה הופכים הרבה יותר פשוטים כאשר הטלפון עובד. אם מתכננים להישאר בעיר יותר מיום או יומיים, כדאי לשקול סים מקומי או פתרון אינטרנט אמין. כך גם אזור פחות מרכזי לא מרגיש מנותק, והעיר נעשית קלה בהרבה להתנהלות.
מטרו של מינסק (Minsk Metro): הבחירה הנכונה כשקר, ממהרים או רוצים לחסוך זמן
ביום שבו מזג האוויר קריר, יורד גשם קל או פשוט אין כוח ללכת חצי שעה ברגל, מטרו של מינסק (Minsk Metro) הוא פתרון מצוין. המערכת נקייה, יעילה ופשוטה יחסית להבנה, והיא מאפשרת לעבור בין אזורים מרכזיים בלי להסתבך עם תנועה או הליכות ארוכות. עבור מי שמטייל לבד או מגיע לעיר בפעם הראשונה, המטרו מעניק תחושת ביטחון: יש קווים ברורים, תחנות מסודרות, ורכבות שמגיעות בתדירות טובה.
מעבר לנוחות, מטרו של מינסק (Minsk Metro) הוא גם חלק מהחוויה העירונית. התחנות נקיות מאוד, חלקן בעלות עיצוב ייחודי, והנסיעה מאפשרת לראות את המקומיים בשגרה: בדרך לעבודה, ללימודים, לקניון או לפגישה. אם רוצים להגיע שוב אל קניון גלריה מינסק (Galleria Minsk), אל אזורי קפה, אל קניון גלילאו (Galileo Mall) או אל תחנות מרכזיות, המטרו הופך את העיר לנגישה בהרבה. מי שמתכנן יום שלם בעיר יכול לבדוק כאן אפשרויות לשילוב פעילויות סביב תחנות מרכזיות.
גולדן אפל (Golden Apple): גן עדן לחובבי קוסמטיקה
אחד המקומות שמושכים במיוחד חובבי טיפוח וקוסמטיקה במינסק (Minsk) הוא גולדן אפל (Golden Apple). אפשר לחשוב עליו כעל חנות קוסמטיקה גדולה ומודרנית בסגנון שמזכיר רשתות יופי בינלאומיות, עם מדפים מלאים, מותגים רבים, מוצרי טיפוח, איפור, בשמים ומבחר שמפתה לקנות עוד ועוד. עבור מי שאוהב קוסמטיקה, זה לא רק מקום לקנות בו מוצר חסר, אלא חוויית שיטוט בפני עצמה.
הביקור בגולדן אפל (Golden Apple) מתאים במיוחד ליום קליל של קניות ובתי קפה. אפשר להגיע אחרי נסיעה במטרו של מינסק (Minsk Metro), לעבור בין המדפים, לבדוק מוצרים, לקנות כמה פריטים ואז לעצור לקפה באזור. גם אם לא קונים הרבה, החנות מציגה עוד צד של בלארוס (Belarus): צרכנות עירונית מודרנית, עניין חזק בטיפוח, ועיר שבה נשים וגברים צעירים מחפשים מוצרים לא פחות עדכניים מאלה שנמכרים בערים אחרות באירופה.
קפה, גשם קל והליכה ליד נהר סוויסלאץ' (Svislach River)
אחרי קניות וטיפולים, אחד הרגעים הנעימים ביותר במינסק (Minsk) הוא פשוט ללכת ליד נהר סוויסלאץ' (Svislach River). גם אם הרוח מעט קרירה וגם אם השמיים נראים כאילו עוד רגע יירד גשם, האזור ליד הנהר מעניק לעיר רכות אחרת. המים, הגשרים, השבילים והמרחב הפתוח יוצרים תחושה של הפסקה מהקניונים ומהתחבורה. זהו מקום טוב לשתות קפה, לשבת כמה דקות, לצלם, או פשוט להרגיש את העיר בקצב איטי יותר.
ההליכה ליד נהר סוויסלאץ' (Svislach River) מתאימה במיוחד למי שמטייל בלי תוכנית קשיחה. אפשר להגיע אחרי ביקור בגולדן אפל (Golden Apple), אחרי טיפול קוסמטי, אחרי ארוחה או לפני מפגש עם חברים. זהו אזור שמזכיר שמינסק (Minsk) אינה רק מרכזים מסחריים ותחנות מטרו, אלא גם עיר ירוקה יחסית, עם מקומות שבהם אפשר לעצור ולנשום. לפעמים דווקא מעבר קצר כזה בין חנות קוסמטיקה לנהר הופך את היום למאוזן יותר.
קניון גלילאו (Galileo Mall) ופוד קורט קונקורס (Concourse Food Mall): ארוחת ערב עם הרבה אפשרויות
אם קניון גלריה מינסק (Galleria Minsk) מתאים לפתיחת יום או לקניות נוחות, קניון גלילאו (Galileo Mall) מתאים מאוד לארוחת ערב ולמפגש עם חברים. הוא נמצא ליד אזור תחבורתי מרכזי, קרוב לתחנת הרכבת המרכזית של מינסק (Minsk Central Railway Station), ולכן נוח במיוחד למי שמגיע או יוצא מהעיר. בתוך הקניון נמצא פוד קורט קונקורס (Concourse Food Mall), אחד ממתחמי האוכל הגדולים והמגוונים בעיר, עם הרבה מסעדות, פינות ישיבה, מטבחים שונים ואווירה פעילה.
היתרון של פוד קורט קונקורס (Concourse Food Mall) הוא שכל אחד יכול למצוא משהו שמתאים לו: מטבח איטלקי, אסייתי, מנות מהירות, קינוחים, שתייה, מקומות שמתאימים לארוחה רגועה וגם אזורים שמרגישים יותר כמו בילוי. יש במקום תחושה מודרנית ומעט בינלאומית, אבל עדיין מאוד מקומית בהרכב האנשים ובאופן שבו משתמשים בו. עבור מטיילים שמגיעים עם חברים או משפחה, זה פתרון טוב במיוחד משום שלא צריך להסכים מראש על מסעדה אחת. כל אחד בוחר מה שהוא רוצה, ואז יושבים יחד. אם רוצים לשלב את האזור כחלק מערב מסודר בעיר, אפשר לבדוק כאן אפשרויות בילוי וחוויות נוספות במינסק.
פינקי בנדינסקי (Pinky Bandinsky) וטעמים בינלאומיים בעיר
בתוך עולם האוכל של מינסק (Minsk) יש מקום גם למסעדות ובתי אוכל עם אופי צעיר יותר, כמו פינקי בנדינסקי (Pinky Bandinsky). זהו מסוג המקומות שמציגים עיר פחות רשמית ויותר קלילה, עם מנות צבעוניות, קינוחים, משקאות ואווירה שמתאימה למפגש עם חברים. עבור מי שמגיע אל בלארוס (Belarus) ומצפה רק לאוכל מסורתי כבד, מקומות כאלה יכולים להפתיע לטובה.
העובדה שאפשר בתוך יום אחד לאכול סלט בסלט טרה (Salad Terra), לקנות מוצרי חלב בסופר, לשבת בפוד קורט קונקורס (Concourse Food Mall), לשתות משקה גדול עם מנגו ובננה, ואז לסיים בדובדבנים טריים בבית, מראה עד כמה החוויה הקולינרית במינסק (Minsk) מגוונת. זו לא בהכרח עיר שמזוהה בעולם כיעד אוכל גדול, אבל למטיילים סקרנים יש בה לא מעט רגעים טעימים, פשוטים ומפתיעים.
לידו (Lido) וסירניקי (Syrniki): ארוחת בוקר מקומית שכדאי לנסות
מי שרוצה לטעום משהו מקומי יותר בבוקר יכול לחפש מקום כמו לידו (Lido), רשת ומסעדה מוכרת במינסק (Minsk), שבה אפשר למצוא מנות פשוטות בסגנון מקומי וסלאבי. אחת המנות שכדאי במיוחד לנסות היא סירניקי (Syrniki), לביבות גבינה עדינות שמוגשות לעיתים עם שמנת חמוצה, ריבה או תוספת מתוקה אחרת. זו מנה שנראית פשוטה, אבל כשהיא עשויה טוב היא יכולה להיות אחת מארוחות הבוקר הנעימות ביותר בעיר.
סירניקי (Syrniki) מתאימים במיוחד למטיילים שאוהבים אוכל ביתי ולא כבד מדי. הם מחברים בין מוצרי החלב המעולים של בלארוס (Belarus) לבין מסורת ארוחות בוקר שמרגישה מוכרת אך שונה. אחרי כמה ימים של קניונים, קפה, פסטה וסושי, מנה כזאת מחזירה את החוויה למקום מקומי יותר. מי שמגיע למינסק (Minsk) ולא טועם סירניקי (Syrniki) מפספס דרך קטנה אבל חשובה להכיר את הטעם המקומי.
טיפולי יופי וקוסמטיקה במינסק (Minsk): חלק מהשגרה העירונית
אחד הדברים שמאפיינים את חיי העיר במינסק (Minsk) הוא תשומת לב גדולה לטיפוח, אסתטיקה וקוסמטיקה. ביקור אצל קוסמטולוגית, קנייה בגולדן אפל (Golden Apple), שיחות על מוצרים חדשים וטיפולים לעור הם חלק מהשגרה עבור רבים. מטיילים שמגיעים מבחוץ עשויים לראות בכך צד מעניין של העיר: מצד אחד הכל מרגיש מסודר ומאופק, ומצד שני יש תרבות חזקה מאוד של טיפוח אישי, יופי ומראה מוקפד.
גם כאן, כדאי לזכור שלא כל שירות מתאים לתייר שמגיע לזמן קצר, ובוודאי שלא כדאי לעשות טיפול בלי להבין בדיוק מה הוא כולל. אבל עצם ההיכרות עם התחום מלמדת משהו על מינסק (Minsk): זו עיר שבה קניונים, טיפולים, קוסמטיקה, בתי קפה ומפגשי חברות משתלבים ביום אחד טבעי. עבור מטיילת או מטייל שמתעניינים בתרבות יופי, זו יכולה להיות זווית מעניינת מאוד על החיים המקומיים.
טיול רגלי בין אזורים לא מוכרים: הגשרים, הרוח והעיר הישנה
לא כל המקומות המעניינים במינסק (Minsk) צריכים להיות מוכרים מראש. לפעמים יוצאים מתחנת מטרו לא נכונה, צריכים לחצות גשר, הולכים עוד עשר או חמש עשרה דקות, ומגלים אזור שנראה מעט ישן יותר, שקט יותר או פשוט יפה להליכה. העיר מלאה במעברים כאלה: בין קניון לנהר, בין תחנת מטרו לגשר, בין בית קפה קטן לרחוב רחב. מי שאוהב לשוטט יגלה שהשיטוטים האלה מוסיפים הרבה לאופי של הטיול.
בימים כאלה כדאי לא למהר. אם קר, לובשים שכבה נוספת; אם יש רוח, עוצרים לקפה; אם התוכנית משתנה, מאפשרים לה להשתנות. חלק מהיופי בבלארוס (Belarus) הוא שהעיר לא תמיד מתגלה במכה אחת. היא נפתחת דרך שיחות, דרך קניות קטנות, דרך ספסל ליד מים, דרך דובדבנים בשקית, דרך ארוחה עם חברות ודרך הליכה שאין לה יעד מושלם. זה אולי פחות דרמטי מאטרקציה מפורסמת, אבל הרבה יותר קרוב לחיים עצמם.
טבלת המלצות ליום-יומיים בסגנון מקומי במינסק (Minsk)
| שם המקום | למה הוא מיוחד | דירוג המלצה |
|---|---|---|
| קניון גלריה מינסק (Galleria Minsk) | קניון מרכזי ונוח לפתיחת יום, עם אוכל, חנויות, סופרמרקט וגישה טובה לאזורים עירוניים. | ★★★★☆ |
| סלט טרה (Salad Terra) | בחירה טובה לארוחה קלילה ומהירה בתוך הקניון, בעיקר למי שרוצה משהו פשוט ולא כבד. | ★★★☆☆ |
| ליים (Lime) | חנות אופנה נעימה עם סגנון מודרני ומבצעים אפשריים, אך לא תחנת חובה לכל מטייל. | ★★★☆☆ |
| גולדן אפל (Golden Apple) | מקום מצוין לחובבי קוסמטיקה וטיפוח, עם מבחר רחב ואווירה מודרנית מאוד. | ★★★★☆ |
| מטרו של מינסק (Minsk Metro) | דרך נקייה, יעילה ונוחה לנוע בעיר, במיוחד כשקר או כשרוצים לחסוך זמן. | ★★★★★ |
| נהר סוויסלאץ' (Svislach River) | אזור נעים להליכה רגועה, קפה, צילום והפסקה מהקניונים ומהרחובות העמוסים יותר. | ★★★★☆ |
| קניון גלילאו (Galileo Mall) | קניון נוח ליד תחנת הרכבת, מתאים במיוחד לאוכל, מפגשים וערב רגוע. | ★★★★☆ |
| פוד קורט קונקורס (Concourse Food Mall) | מתחם אוכל גדול ומגוון עם הרבה מטבחים ואפשרויות, מתאים מאוד לקבוצות ולמפגש עם חברים. | ★★★★★ |
| פינקי בנדינסקי (Pinky Bandinsky) | מקום צעיר וצבעוני לאוכל או קינוח, מתאים למי שמחפש אווירה מודרנית ולא מסורתית. | ★★★☆☆ |
| לידו (Lido) | בחירה טובה למנות מקומיות פשוטות כמו סירניקי (Syrniki), אך החוויה תלויה בסניף ובשעה. | ★★★★☆ |
איך לבנות מסלול דומה בעצמכם במינסק (Minsk)
כדי לבנות יום בסגנון מקומי במינסק (Minsk), כדאי להתחיל בקניון גלריה מינסק (Galleria Minsk), לאכול משהו קל בסלט טרה (Salad Terra), לבדוק חנויות כמו ליים (Lime), ולהיכנס לסופרמרקט כדי לקנות מוצרי חלב, פירות או ממתקים מקומיים. משם אפשר להמשיך בעזרת מטרו של מינסק (Minsk Metro) אל אזור אחר בעיר, לעצור בגולדן אפל (Golden Apple), לשתות קפה, ולשלב הליכה ליד נהר סוויסלאץ' (Svislach River). זהו מסלול רגוע, לא תיירותי מדי, שמתאים במיוחד ליום שבו רוצים להרגיש את העיר בלי עומס.
בערב אפשר להגיע אל קניון גלילאו (Galileo Mall) ואל פוד קורט קונקורס (Concourse Food Mall), במיוחד אם מטיילים עם חברים או רוצים לבחור בין כמה מטבחים שונים. ביום אחר כדאי לפתוח את הבוקר בלידו (Lido) או במקום מקומי דומה ולנסות סירניקי (Syrniki), ואז להמשיך לשיטוט באזור ישן יותר של העיר או לטיפול, קניות וקפה. מי שרוצה להיערך מראש עם פעילויות מסודרות יותר יכול לבדוק כאן אפשרויות נוספות שמתאימות לביקור במינסק.
למי מתאים סגנון טיול כזה בבלארוס (Belarus)
סגנון הטיול הזה מתאים למי שכבר הבין שטיול טוב לא חייב להיות מורכב רק מאתרי חובה. הוא מתאים למטיילים שאוהבים קניונים, סופרמרקטים, קפה, טיפוח, אוכל רחוב מסודר, פוד קורט, הליכות קצרות, פגישות עם חברים ומבט על החיים המקומיים. הוא פחות מתאים למי שמחפש רק היסטוריה, מוזיאונים או אתרים דרמטיים. אבל דווקא למי שרוצה להכיר את מינסק (Minsk) כעיר חיה, ולא רק כיעד תיירותי, זהו אחד המסלולים המעניינים ביותר.
החוויה הזאת גם מתאימה מאוד למי שמטייל לבד או מגיע לבקר משפחה וחברים. אין צורך לתכנן כל שעה מראש. אפשר לתת ליום להתפתח: קניון בבוקר, מטרו בצהריים, קפה אחר הצהריים, טיפול או קניות, ואז ארוחת ערב עם חברים. בלארוס (Belarus) מתגלה כאן לא דרך כותרות גדולות, אלא דרך פרטים קטנים: משלוח מברשת שיניים, דובדבנים מושלמים, סופרמרקט מלא מוצרי חלב, וקפה שלא תמיד יוצא מוצלח אבל עדיין יושב במקום יפה.
סיכום: מינסק (Minsk) נפתחת דרך השגרה
הקסם של מינסק (Minsk) ביום כזה נמצא בכך שהוא לא מנסה להיות יוצא דופן. אין בו אטרקציה אחת שמגדירה את העיר, אלא רצף של פעולות פשוטות שמחברות יחד תמונה רחבה: אוכל קל בקניון גלריה מינסק (Galleria Minsk), שופינג בליים (Lime), קניות בסופר, הזמנה דרך יאנדקס (Yandex), נסיעה במטרו של מינסק (Minsk Metro), ביקור בגולדן אפל (Golden Apple), הליכה ליד נהר סוויסלאץ' (Svislach River), ערב בפוד קורט קונקורס (Concourse Food Mall) ובוקר עם סירניקי (Syrniki). כל אחד מהם לבד אולי קטן, אבל יחד הם יוצרים חוויה אמיתית מאוד.
עבור מטיילים ישראלים שמחפשים להבין את בלארוס (Belarus) מעבר למסלול הרגיל, זהו כיוון מצוין. מינסק (Minsk) היא עיר נקייה, נוחה, מודרנית במובנים רבים, ועדיין שונה מאוד מיעדים מערביים מוכרים. מי שייתן לה זמן דרך החיים היומיומיים יגלה עיר נעימה, פרקטית, מעט מאופקת, אבל מלאה במקומות קטנים שכדאי להכיר.
מינסק | Minsk | קישור למיקום
בלארוס | Belarus | קישור למיקום
קניון גלריה מינסק | Galleria Minsk | קישור למיקום
סלט טרה | Salad Terra | קישור למיקום
ליים | Lime | קישור למיקום
יאנדקס | Yandex | קישור למיקום
מטרו של מינסק | Minsk Metro | קישור למיקום
גולדן אפל | Golden Apple | קישור למיקום
נהר סוויסלאץ' | Svislach River | קישור למיקום
קניון גלילאו | Galileo Mall | קישור למיקום
תחנת הרכבת המרכזית של מינסק | Minsk Central Railway Station | קישור למיקום
פוד קורט קונקורס | Concourse Food Mall | קישור למיקום
פינקי בנדינסקי | Pinky Bandinsky | קישור למיקום
לידו | Lido | קישור למיקום



